Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: C: Lite sans och balans i migrationsdebatten, tack!

Migrationen. En så infekterad fråga, kidnappad av populism. Sorligt! Det handlar om vilken grund lagstiftningen ska stå på för människor i flykt. De som flyr förtjänar ordning och reda, det är en mänsklig rättighet att få sin sak prövad, att kunna söka asyl.

Lyft blicken och se förslagen. Är de verkligen systemkollaps när regeringen är överens? Är det skäl att hota med krig när den demokratiska processen går framåt?

Jag ser en kompromiss mellan två regeringspartier som mötts på mitten. Strama förslag, en ribba som är hög och fortsatt restriktiv jämfört med övriga Europa. Det finns inslag av humanism och medmänsklighet. Asylrätten är värnad.

Jag gillar inte alla förslag men jag faller inte för populismens retorik när jag ska argumentera för vad jag tror på. Det demokratiska samtalet skulle tjäna på lite sans och balans även i frågan om migration.

Peter Johansson (C), förtroendevald i Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel