Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: C och L: Arrogant maktspråk om expresscykelvägarna

Tisdagen 20 februari behandlar kommunstyrelsen i Östersund ett förslag från Centerpartiet och Liberalerna om att kommunen ska utvärdera bygget av de två expresscykelvägarna i Östersund innan några nya byggs. Detta mot bakgrund av de praktiska och opinionsmässiga svårigheter som projektet hittills haft.

Måndagen 19 februari skriver kommunalråden Anders Edvinsson (S) och Florian Stamm (MP) en insändare och talar om att bygget av den tredje cykelvägen nu startar. Utan utvärdering. 

INSÄNDARE: Nu drar sista etappen cykelvägar i gång (19 februari)

Den demokratiska processen struntar herrarna i. Inte ens av artighet eller respekt för demokratin kan behandlingen av vårt förslag inväntas en enda dag. 

Mycket arrogantare än så kan man väl egentligen inte agera. Men det som Edvinsson och Stamm glömmer är att maktspråket som de riktar mot oppositionen också träffar de medborgare som uppriktigt är fundersamma över hur kommunen skött projektet.

Få är emot cykelvägar, men många är, i likhet med oss, kritiska till dåligt skötta kommunala projekt. Det hade vi kunnat diskutera i konstruktiv anda i stället för att som majoriteten dra i gång en debatt där vårt utvärderingsförslag till och med utmålats som ett hot mot själva Parisavtalet.

Östersund behöver sannerligen ombyte vid makten.

Bosse Svensson (C)

Pär Löfstrand (L) 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel