Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: C och MP sviker glesbygden år efter år

Än en gång sviker staten glesbygden, då det gäller vägarna. Än en gång lyder Centerpartiet och Miljöpartiets fina ord att det satsas på våra vägar.

På Trafikverkets lista över vilka vägar som det ska satsas på under 2021, finns inte en enda vägstump i östra delarna av Jämtland med. Inga grusvägar, inget om Inlandsbanan, som förmodligen ska utredas ännu en gång om den är lönsam att rustas upp.

När man gräver lite djupare finner man att Trafikverket har tagit bort vägarna 84 och 87 som riksintresse, och kan på så sätt nedklassa vägsatsningarna utan att behöva bry sig.

Man ska komma ihåg när det gäller till exempel väg 84, så är det den stora turistleden till Vemdalen, då du kan ta av i Hudiksvall eller Tönnebro när man åker till fjällen.

Vad säger då vägens riddare inom Centerpartiet, Per Åsling? Enligt honom så satsar man mer än någonsin på våra vägar – ursäkta, vilka vägar då?

Hela tiden så står detta glesbygdshatarparti tillsammans med Miljöpartiet och säger att hela Sverige ska leva, att vi ska kunna bo där vi vill, bo här och jobba där – hur fasen då, om vi inte har vägar?

Varför sviker ni i C och MP glesbygden år efter år? Ni vill att vi ska byta till el-bilar som inte kommer att palla en fullträff i en tjälskada enbart för att ni inte vill satsa på vägarna.

Det verkar som om dessa två partier vill ha bort folk i från glesbygden för att kunna bygga vindkraft på varenda liten kulle, för om det inte finns några boende finns ingen som klagar, och då kan man satsa på vägarna för att kunna bygga vindkraft.

När det gäller Inlandsbanan lär man väl ännu en gång utreda om den är lönsam, trots man gjort detta i mer än 30 år och varje gång kommit fram till att den är lönsam. Då måste man utreda igen, enbart för att få samma svar och åter utreda banans framtid.

Hjulle Hjulhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel