Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: C: Vi hjälper företagen att ansöka om regeringens stöd till besöksnäringen

Jämtland är ett av de län som drabbats riktigt hårt på grund av nedstängningen med anledning av covid-19. För vårt län har stora intäkter från turism och event.

Det är restauranger, eventföretag, hotell, uthyrare, ljudtekniker, Yran, Storsjöcupen för att nämna några.

Det har funnits stöd att söka och från kommunen har vi bidragit med att skjuta upp fakturering, extra projektfinansiering till Destinationsbolag med mera. Det viktigaste är ändå att företagarna och företagen med smarthet hittat lösningar, nya förpackningar, företagarna har jobbat dubbelt själva och tagit av buffertar för att hålla ut tills vändningen kommer. De har jobbat hårt för att rädda sina företag.

Att en för Sverige viktig sektor, besöksnäringen, är drabbad har fått till följd att EU-medel styrts om, närmare 70 miljoner från EU och Tillväxtverket. För att hitta styrfart och utvecklingsmöjligheter.

Jämtland Härjedalen Turism, som har uppdrag för länet, kan tydligen inte komma ur hängmattan för att åstadkomma en ansökan till 20 augusti som skulle kunna få upp en sargad näring på banan. ”Svårt att få till en bra ansökan”, säger Mats Forslund, chef för JHT.

Regionens socialdemokrater: Jämtland Härjedalens turism måste ta ansvar och tacka ja till regeringens stöd (22 juli)

Därför kommer näringslivskontoret i Östersunds kommun verka för en ansökan om medel, för att hjälpa till och utveckla företagen i Destination Östersund. Alliansen har pekat ut en näring som är framtidsviktig. Östersunds kommun både behöver och vill ha fler besökare, fler konferenser och mer event.

Ett stort och varmt tack till alla företagare inom besöksnäringen som mitt i allt fortsätter att jobba på. Vi tror på er och på besöksnäringen.

Kerstin Arnemo (C) utvecklingsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel