Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Centerns privatiseringscirkus saknar motstycke

Krokoms kommun har redan prövat privat drift av äldreomsorg. I hemtjänsten avslutade den privata utföraren sin verksamhet med kort varsel efter att begärt mer betalt och orsakade olägenheter för både äldre och kommunen.

På Solbacka äldreboende i Föllinge gömde den privata utföraren bokstavligen bort en stor del avvikelserapporter och avslutade sedan sin verksamhet då ”lönsamheten” var för låg. Marcus Åsling tycker att detta är modernt, bra för arbetsmiljön och bra för vänsterpartiets väljare. Va?!

Marcus Åsling: Välkommet med privata utförare i Krokoms äldreomsorg (4 september)

Jag kan konstatera att sedan välfärden började privatiseras har kvalitén för både anställda, äldre, patienter och barn (oavsett vem som driver verksamheten) försämrats kraftigt. Det är Åsling och Centern inte bara medveten om utan pådrivande i, men väljer att blunda och fördunkla till förmån för företags möjlighet att profitera på våra gemensamma tillgångar.

Vänsterpartiet i replik: Vi har en klar och nykter syn på vårdföretagens jakt på vinster (7 september)

Inte ens över natten konkursade skolor, personal som flyr vården eller kaos i samband med covid-19 kan få Åsling eller Centern att ändra sin privatiseringsideologi! Nu har Centern till och med lyckats hemligstämpla skolan så insynen från medborgarna elimineras! Med denna skuggagenda blir det naturligt att med en aggressiv och förminskande attityd peka ut kritiker som populister ...

Åsling och Centern vill privatisera mera, ”lösa” välfärdens ekonomiska problem med ytterligare skattesänkningar som gynnar de rika med ökade bidrag till pool- och Porscheägare, samt tillse att vinstmarginalen ökar och insynen minskar i denna extrema privatiseringscirkus som saknar motstycke i världen!

Jörgen Blom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel