Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: CUF jobbar för att framtiden ska bli så ljus och liberal som möjligt

Annons

Centerpartiets Ungdomsförbund släppte nyligen Framtidsrapporten 2019 där Sveriges kommuner rankas utifrån viktiga framtidsfrågor; företagsklimat, miljö och utbildning. Rankingen är en sammanställning från Svenskt näringsliv, Aktuell Hållbarhet och Lärarförbundet. För Jämtland är det en dyster läsning, och för länets ungdomar är det en mörk framtidsprognos!

Den tydliga trenden är att borgerliga styren får en bättre rankning än socialdemokratiska som placeras betydligt sämre. Detta blir väldigt tydligt i och med att nio av de tio bästa kommunerna i Sverige har ett borgerligt styre samtidigt som nio av de tio sämsta styrs av Socialdemokraterna.

Jämtlands kommuner rankas i botten i rapporten där Östersund är den enda som hamnar topp 100 genom sin 61:a plats. I övrigt finns Krokom på plats 129, Berg på 166, Åre på 206, Strömsund på 247, Bräcke på 265 och slutligen Ragunda på 283. Länet har alltså en majoritet av sina kommuner som inte ens platsar topp 200 i landet. Det är en skam och en trend som måste vändas! Våra skattemedel ska inte slösas bort genom kommunala skrytbyggen eller skenade kostnader där ingen tar ansvar. De ska istället fokuseras på avgörande framtidsfrågor!

Lyckligtvis gav valet 2018 goda förutsättningar för förändring! Centerpartiet gjorde ett succéval och kunde på många platser byta ut ett långvarigt och skadligt socialdemokratiskt styre. Partiet har nu posten som ordförande i fem av länets kommunstyrelser samt i Region Jämtland Härjedalen. Tack vare det kan stora förändringar nu genomföras för en bättre skola, effektivare miljöarbete och ett mer konkurrenskraftigt företagsklimat!

Vi i CUF Jämtland kommer inte nöja oss med ett bra valresultat. Vi kommer att driva partiet framför oss under den kommande mandatperioden för att vår framtid ska bli så ljus och liberal som möjligt!

CUF Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel