Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att ta av sig offerkoftan, snöröjare

 
Snöovädret i Jämtlands län 2021
Visa alla artiklar

Jag läste i ÖP 13 januari, där Tore Åberg på Gatuenheten i Östersund berättade att snöröjarna allt hade fått spott och spe från arga medborgare i Östersunds kommun. Tore Åberg säger att hoten har inte resulterat i några rättsliga åtgärder än så länge.

Jag tycker verkligen inte att det är okej att utsättas för ilska eller hot när man utför sitt arbete. För väldigt många socialsekreterare, vård och omsorg och hälso- och sjukvårdspersonal är det vardag att dagligen i sitt jobb hamna i situationer där klienter, patienter, brukare och kunder blir förbannade, upprörda hotar och slåss. Dessa yrkesgrupper gråter sällan ut i media. Men när snöröjare eller gatuarbetare på gatuenheten i Östersunds kommun drabbas av arga medborgare då vaknar kommundirektören till liv, så här får det inte vara, huvva vad hemskt, ledarskribenten på ÖP lika så ”Snöröjarna är hjältar – skällsord och bespottningar är det sista de behöver”.

Varför blir det alltid rubriker när vissa (män) drabbas och väldigt lite rubriker när kvinnor utsätts? Det är aldrig okej med hot och våld i arbetet. Så mitt råd till gatukontorets snöröjare, nästa gång dom möter arga medborgare ge dom fingret, kom in i matchen och släng offerkoftan.

Lasse rödstrumpa (trött fet och 50)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel