Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dåligt ställt med handsprit på sjukhuset

Överallt i samhället ser jag information om vikten av handhygien. Butiker har handsprit vid kassor och ingångar. Arbetsplatser anpassar sig, våra hälsocentraler uppmanar att sprita händerna före och efter besök, förskolan har handsprit i hallen och så vidare. Jag tycker det känns bra. Tryggt i en otrygg tid.

Så skulle jag besöka sjukhuset i 'Östersund. Inget jag sett fram emot just på grund av covid-19. Många saker i vardagen går ju anpassa och flytta på, men inte just sjukhusbesök. Tyvärr.

Jag börjar med att parkera och betala parkeringsavgift. Får trycka på parkeringsautomaten, där alla som parkerar vid sjukhuset trycker. Ingen handsprit.

Sedan har vi knappar och handtag på dörrar och hissar, ingen handsprit. Så checkar jag in, trycker på ny display. Ingen handsprit.

Trycker på ringklocka till avdelningen jag ska in på. Tar i dörrhandtag. Ingen handsprit. Går in på toan för att tvätta mig. Nästan helt slut på tvål.

Går in på besöket, blir ombedd att stänga dörren efter mig. Ännu ett handtag. Avslutar mitt besök. Öppnar dörr, låser upp dörren från avdelningen, går till receptionen och trycker för kölapp, betalar, trycker min kod. Ingen handsprit.

Över hela sjukhuset sitter informationsskyltar om vikten av handhygien. Men det finns ingen möjlighet att sköta den. Hur kan sjukhuset, där alla våra smittskyddsläkare arbetar, vara det sämst rustade stället jag besökt gällande handhygien?

Bacillskräck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel