Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför anser jag att just denna snöhög ska kapas av snöröjarna

 
Snöovädret i Jämtlands län 2021
Visa alla artiklar

Snöröjarna gör genomgående ett jättebra jobb med tanke på de snömängder som kommit på kort tid och att de hela tiden måste ta hänsyn till illa- eller felparkerade bilar, irriterade bilister och många gånger jobba i arbetspass på 12-14 timmar. Tisdagen 12 januari när den första snökanonen drog in, var snösvängen tidigt på tårna och till och med Brunnsgränd där som mitt sovrumsfönster vetter mot var plogad och körbar tidigt på onsdagsmorgonen.

Men trots detta finns det enligt min mening särskilt en korsning där en särskilt siktblockerande snöhög kan ligga ibland, nämligen Tullgatan-Kyrkgatan.

Trafiken på Kyrkgatan söderut, från busstorgshållet, ska enligt trafikreglerna lämna företräde till den enkelriktade trafikanter som kör uppåt (österut) på Tullgatan. Men så här vintertid kör de som kommer på Tullgatan inte sällan rakt ut och räknar kallt med att trafikanterna på Kyrkgatan stannar och lämnar företräde. När då en stor snöhög blockerar sikten på Kyrkgatan, ser de som kör söderut inte alltid om det kommer en bil med hög fart uppför Tullgatan.

Trots att jag alltid är extra försiktig i just denna korsning uppstår det inte alltför sällan kollisionstillbud här. Därför anser jag det är av yttersta vikt att denna snöhög (se bilden) hålls nere kontinuerligt av snöröjarna.

Försiktighetsbilisten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel