Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den som kör för långsamt borde få böta

Det är inte lätt att planera körsträckans tid numera. Jag har pendlat många år och då haft rejäla avstånd mellan hem och arbetsplats. För varje år tar det längre tid. Varför? Jo, för att det är mer och mer hinder efter vägen i form av bilförare, cyklister och epa-traktorer.

Nu har epa-traktorerna som av någon anledning inte kan köra åt sidan, ökat otroligt mycket. Många gånger följer de inte trafikreglerna och skapar risker i trafiken.

Jag vill även nämna cyklister som verkar ha företräde överallt, och som bilist förväntas du alltid hinna få stopp på bilen. Detta gäller även när bilisten har företräde. Många tar för givet att bilar ska hinna stanna när de kommer cyklande i hög fart bakom till exempel höga häckar.

När det gäller bilförare som kör sakta, 20–30 km under rekommenderad hastighet, så tycker de att de kör säkert i trafiken och har aldrig råkat ut för olyckor. Nä, det skulle vara en bedrift att krocka i exempelvis 20 km/h.

Jag har själv erfarenhet av när en sådan förare agerar stoppkloss, och förmodligen inte tittar ens en enda gång i backspegeln. De gångerna bildas det pärlband av bilar och det är svårt att köra om, och risken är stor att det blir en seriekrock när en lucka uppenbarar sig efter någon mil och alla försöker ta sig förbi. Men visst, ”stoppklossen” riskerade inte att krocka. Men det hade kunnat vara minst tre bilar bakom som gjorde det.

Varför finns det inte böter för att köra för långsamt? Det är tråkigt att hur man än försöker komma i bra tid på jobbet, så blir man antingen för sen eller också alldeles för tidig, om det mot förmodan skulle vara en dag med förare som följer hastighetsgränsen.

Jag vill bara att man följer hastighetsgränserna som råder och reglerna för att framföra fordon på vägen.

Missnöjd pendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel