Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags att ge hjältarna en dräglig lön

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är en historisk händelse. Veckor och månader som vi genomlider nu har aldrig upplevts innan och är en omtumlande upplevelse för oss alla.

Plötsligt ställs allt på kant. Det som innan kallades för ”enkla jobb” har i ett hast blivit fullständigt samhällsbärande. Alla vill veta hur det är och hur jobbet sköts. Kampen för överlevnad för våra ”äldre-äldre” har plötsligt hamnat i fokus och blivit viktigt för alla.

Man ser hyllningar som aldrig tar slut till dem som gör skitjobbet varje dag. Bra är väl det, men man saknar nog ett avstamp från politiker att ta nästa steg.

Kanske det är dags att ge dessa hjältar en dräglig lön? Kanske också det är dags att ge hjältarna en schysst anställningsform? Kanske blir det lite futtigt att leverera en fruktkorg och lite choklad i stället för respekt?

Kanske är det just nu tillfälle att visa solidaritet – att ge alla inom offentlig förvaltning samma lönepåslag oavsett position?

Läget kräver att alla drar sitt strå till stacken inför hotet som vältrar sig över oss alla. Vissa möter hotet genom att jobba hemifrån medan andra dyker in i ett smittregn då arbetsdagen börjar. Några  arbetskamrater insjuknar, kanske dör.

Chefer sitter och dikterar villkor hemifrån för dem som utsätts för livsfara hela tiden. Man möter utmaningen på olika sätt.

Tycker då att det är ett anständigt förslag att ge alla oavsett position samma lönepåslag. Har lämnat förslaget till min arbetsgivare, Strömsunds kommun, och skulle gärna se liknande knuffar inom all offentlig verksamhet i länet.

Vi kan bita ihop och alla behövs nu. Vi kan fixa detta tillsammans och då ska alla visas respekt. Bit ihop!

Norra Öjarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel