Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är för mycket svenska i skolan!

Jag tycker att ämnet svenska i skolan borde kortas ner. Det är många som har för mycket svenska i skolan. Vissa lessnar ganska lätt om man har tre pass varje dag, varje vecka.

Svenska är ganska onödigt att ha så mycket för de flesta kan prata och skriva på svenska. Det är ju inte fel om man inte kan prata och skriva svenska, men då kan man ju ha en extrakurs i skolan.

De flesta kan skriva så att det syns vad man skriver. Finskrivningen är ganska onödigt därför att man skriver som man vill skriva. Ändå sägs det att man måste börja uppifrån på bokstäverna.

Jag blir rent förbannad av svenskan i skolan. Vi har det för ofta.

Varför behöver man ha svenska i skolan så mycket? Det man gör är att skriva och prata om några sammansatta ord – det är helt enkelt onödigt att ha så mycket.

Det är 2021, man behöver inte kunna skriva i toppskick, för nu skickar man inte lika mycket brev som förut. Nu använder man telefoner och datorer för att skicka brev. Man har ju till exempel stavningskontroll så man lär sig ju ända hur man stavar och hur man skriver.

Om man behöver hjälp med att skriva kan man ju bara fråga en lärare, man behöver ju inte ha en hel lektion med svenska. Svenska är helt enkelt ett ämne som borde kortas ner.

Det är bevisat att om man har svenska utvecklar man ordförrådet för att man skriver och lär sig nya ord, men det gör man ju när man skriver på datorn och telefonen också, så därför tycker jag att man borde ta bort finskrivningen. I ettan till trean så har man finskrivning nästan varje dag och lite mindre i femman.

Vissa tycker svenska är bra att ha i skolan, men det stämmer inte, för svenska lär man sig av att skriva och prata av sina föräldrar.

Ossian W 5a Östersund Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel