Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är naturen som lockar till inflyttning

Vid vårt köksbord har vi fört dialogen om vår skogsfastighets framtid.

Vi har alltid trott på möjligheterna som fastigheten erbjuder oss. Vi ser och lyssnar på våra gäster. Våra gäster leder oss till positiva beslut för framtidens bästa.

Vid vårt köksbord har vi de senaste åren format framtiden för oss och våra unga. Vi har hela tiden jobbat med små positiva förändringar. I försiktiga steg i rätt riktning.

En kväll ringde telefonen. Dan Olofsson skulle starta Projekt Kaxås. Vid vårt köksbord föddes än fler positiva idéer att förverkliga. Tänk att skolan och affären ska få leva vidare. Och tänk alla små fötter som springer på skolgården och förskolan. Nya härliga invånare som tillför livskraft och glädje till bygden.

En dröm uppfylldes för oss som bor på landsbygden. Steget till en nyinvestering på skogsfastigheten med boende, café och karamelltillverkning blev lättare att besluta.

Våra visioner försvann den dagen vi fick reda på statliga Vattenfalls planer på en vindkraftspark.

Idag hänger vi mest över vårt köksbord. Ömsom arga, ledsna, förtvivlade och vi vet inte vad. Vi känner oss rånade på våra idéer för framtiden. Nu upptas vår tid till annat än positiva framtidsplaner för vår familj.

Vår idé är att just locka med den vackra naturen som omsluter oss. Den är till för alla. Det är den som lockar. Både för våra gäster och våra nya familjer som vill flytta hit tillsammans med oss. Min och Madeleines skogsgård är ett bevis på detta. Projekt Kaxås likaså.

I vår kommuns verksamheter ska det synas överallt att vi tillhör Sapmi. Men vad Sapmi innebär, det tar inte kommunen hänsyn till.

Det är naturen i bygden som lockar till inflyttning och flera familjers framtidsvisioner. Har vi inte den, har vi inget!

PerJohan och Madeleine i Tångeråsen

Läs mer: Här står världens största tablettask (21 december 2014)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel