Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är skamligt att de äldre inte får äta mat som lagats på plats

Vi sparar på det mest skamliga sätt jag kan tänka mig! På dem som byggt upp det Sverige som, inte sakta, utan fort och säkert, håller på att förlora det som en gång kallades svensk välfärd.

De äldre. Våra gamla som borde få känna sig trygga och njuta av att få ta del av den belöning de förtjänar efter att byggt upp ett samhälle som politiker idag spottar på!

Min pappa började jobba i tidiga tonåren. Han har bland annat schaktat vid kraftverksbyggen under 1950-60 talet, sorterat sten och grus som körts till Backe för bygget av det då blivande länslasarettet. Varenda sten i byggnaden har han sorterat ut.

Han har jobbat i Stockholm under tunnelbanans anläggande och utbyggnad.

Hyreshusen i Backe har han armerat, det jobbet fick han efter att han armerat på flera byggen av hyreshus av Stockholms utbyggnad. Han har pantsatt sin transistorradio varenda måndag på pantbanken på Odenplan, vecka efter vecka för att klara sig fram till veckolön på torsdagen.

Han har plockat bär för att överleva, jobbat på SCA som manuell huggare, planterat och röjt. Varit vaktmästare på Frälsningsarmén i Strömsund.

Burit kilovis med murklor i Icapåsar, år efter år.

Byggt upp ett levande samhälle, varit så korkad så han varit socialdemokrat hela livet för att han trott på deras slagord att bygga ett starkare samhälle och ta hand om våra barn och gamla. En trygg tillvaro, ett rättvist samhälle.

Nu har han bott på Älvgården i Backe en tid. Han, min pappa, har kämpat hela sitt liv, men ni politiker i Strömsunds kommun anser inte att han och hans gelikar är värda att äta mat som tillagas på plats i Backe.

Han är i ett mycket sämre skick fysiskt än han någonsin varit, men han har sunt förnuft, ryggrad och är mycket mer handlingskraftig än vad ni är.

Om ni politiker inte kan hantera kommunens ekonomi och arbeta för en levande kommun har ni fel yrke.

Låt inte sparandet gå ut över de som mest behöver ett värdigt bemötande.

Låt dem ha sitt värde kvar.

Linnea

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel