Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det blir dyrt för regionen att skicka pappersfakturor

För några veckor sedan besökte jag Frösö hälsocentral för att vaccinera mig mot vinterns influensa. Dröm om min förvåning när jag på frågan om var jag skulle betala, fick svaret att "vi skickar faktura". När det är så enkelt att dra ett plastkort i en kortläsare!

Då jag numera passerat åldersstrecket för riskgrupp så hamnade fakturan på 75 kronor. Priset för att åstadkomma en pappersfaktura, stoppa i ett kuvert samt frankera har jag inte riktigt klart för mig, men ett par hundringar är nog inte för mycket. Dessutom miljöbelastningen med papper och fönsterkuvert.

Det kan verka fjuttigt att ens bry sig om att kommentera detta men "små smulor är också bröd". Vi är väl några tusen som fått samma besked. När regionen brottas med underskott på hundratals miljoner är varje sparad krona värdefull.

Om regionen är så omodern i det ena fallet undrar man ju om det är mer regel än undantag? Om så är fallet finns det många sköna kronor i besparingspotential.

Dags för Region J H att bli lite modernare och värna om såväl skattebetalarnas pengar som miljön, i smått som i stort.

Ove Nordlander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel