Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det blir högt tryck på sjukvården

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Hur ska sjukvård, polis och kommuner klara av sommar och höst? Ska de anställda inte får ta semester?

Nu får vi svenskar resa som vi vill i sommar, men alla andra restriktioner är kvar – fysisk distans, max 50 personer, ingen trängsel på restauranger, kaféer med mera, och någon måste se till att det efterföljs.

Hur ska vi bete oss på till exempel en camping, för att inte bidra till smittspridning (vi kan ju vara smittbärare utan att ha symtom)? Tror inte det finns en förälder som nekar sitt barn att träffa nya kompisar:

”Nej Olle, du får stanna inom vår ruta vid husvagnen, du får titta på andra barn men inte leka med dem”. Och vuxna ska inte få träffa nya människor utan att ha två meter mellan sig, och helst utomhus. Ingen trängsel i servicehusen och andra gemensamma utrymmen – verkar det genomförbart? Knappast.

Restriktionerna kom väl till för att skydda 70-plus och se till att sjukvården inte blir överbelastad. Varför är det okej att resa nu och inte för några dagar sedan, är pandemin över? Har viruset försvagats?

Vi har semester juni, juli, augusti; det blir nog högt tryck på sjukvården från mitten av juli tills slutet på september. Hur ska sjukvården klara semestrar och operationer som har fått vänta och skulle bli av i höst?

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel