Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det går inte att lita på sjukvården

Annons

Sjukvården uppmanar sina patienter att logga in på 1177 för att läsa journaler, provsvar, recept, om- och avboka tid med mera. De blir irriterade och kan inte förstå hur man inte fixar det. Är nog många äldre som inte klarar det.

Jag lyckades få till det till slut. Var in och tittade på mina provsvar. Var ett prov som var något avvikande, så jag ringde till min hälsocentral och ifrågasatte det.

En sköterska där svarade mig irriterat att ”du ska inte gå in och läsa ditt provsvar, eftersom du inte har någon läkarutbildning och kan inte göra den bedömningen”.

Fick också till svar att om man har många prover som är avvikande, kan doktorn även då bedöma och skriva att proverna är okej. Hon sa att man tittar på helheten av proverna. Om det överstiger referensvärdet, då är ju proverna avvikande.

Då är det ju ingen mening att de tar prover om de är avvikande och ljuger för patienterna att det är okej, fast det inte är så. Eftersom det finns referensvärden att gå efter borde ju läkarna kalla för uppföljning och nya prover.

Det är ju tydligt och klart att det inte går att lita på sjukvården. Man tittar inte på människan utan allting har med besparingar att göra. Det kostar ju att ta prover, och det är säkert därför man inte kallar till uppföljning. Då är det nog många människor som går omkring med avvikande prover och är sjuka utan att få veta sanningen. Skrämmande och allvarligt.

Sköterskan svarade också att hon har fem minuters tid att prata med varje patient. Skrämmande att det är begränsat till fem minuter, det kan ju ta längre tid och då får man ju inte sitt ärende uträttat till fullo. Förstår naturligtvis att man måste ha en begränsad tid, men det kan ju ta längre än fem minuter.

Osanning till patienten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel