Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det har blivit mycket sämre sedan apoteken avreglerades

Annons

Skandal att medicinen tar slut, skriver en besviken svärdotter. Jag har själv samma problem med högt ögontryck i bägge ögonen (glaukom), en sjukdom som angriper synnerven och som leder till nedsatt syn eller i värsta fall blindhet.

Har för närvarande tre olika sorters droppar som byts med jämna mellanrum på grund av att apoteken inte kan få fram de droppar som läkaren ordinerat. Då måste man få ett nytt recept på likvärdiga droppar som eventuellt finns tillgängligt på marknaden.

Det är bara krångel hela tiden efter det att apoteken avreglerades 2009. Då var det som att 24-timmarsregeln upphörde, att tillhandahålla medicin inom rimlig tidsgräns. Marknadskrafterna tog över och Göran Hägglund (KD) hade tjatat till sig en reform, och satte ett onödigt avtryck i dåvarande regering, där det även fanns delade meningar om reformen!

En slutsats är att motiven för privatiseringen av apoteken var rent ideologiska, en barnatro på den självreglerande marknaden som ska styra allt till det bästa.

En rent cynisk slutsats är att resultatet har blivit precis det avsedda, att öppna ännu ett fällt för vinstjakt. De riskkapitalister som var först på plan har redan placerat sina snabba pengar i skatteparadiset Jersey.

Skattebetalarna och de sjuka är förlorarna. Numera verkar det som att apoteken är mer intresserad av att sälja skönhetsprodukter, kosmetika, energidryck och  muskeluppbyggande hjälpmedel i stället för medicin!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons