Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det verkar vara fri fart som gäller i Östersund

Det tycks råda fri fart i Östersund. Trafikskyltarna säger 40 kilometer i timmen, men vem håller det?

När man är ute och promenerar längs våra fina gångvägar, till exempel efter Rådhusgatan, Brunflovägen, Krondikesvägen och Fagerbacken, så ser man sällan någon som håller begränsningen.

Trivseln med att vara ute och vandra försvinner på grund av allt oljud som trafiken åstadkommer. Oljudet från motorer och däck ökar med hastigheten. Dubbdäckstiden är oljudet fruktansvärt.

För länge sedan sänkte kommunen hastighetsbegränsningen från 50 till 40. Detta för att få en tystare, lugnare och trevligare stad. Men så har det inte blivit.

När jag själv kör bil i stan så blir jag nästan alltid omkörd. Det finns tydligen ingen respekt för detta, och lagbrytarna vet ju att polisen har annat att göra. Någon fartkontroll i stan har jag och dem jag talat med aldrig hört talas om.

När man går längs Kyrkgatan från Österängsparken och in mot centrum så har jag nog aldrig sett någon bil hålla 40 km/tim. Dags för lite kontroll!

Och snälla, ge mig ett gott råd, gärna från polisen. När jag är ute och kör bil i stan, ska jag hålla mig till hastighetsbegränsningen och känna mig som en bromskloss eller följa trafikrytmen?

Lag och rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel