Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det verkar vara svårt att utveckla handeln i Östersund

Det är många företag inom handelssektorn som vill etablera sig i Östersund, och det sägs dessutom att flera populära företag som redan finns etablerade på orten, letar ny mark för att kunna omlokalisera sina butiker och utveckla sina verksamheter.

Biltema har länge varit på gång till orten, men vittnar enligt uppgift om att näringslivsutvecklarna på kommunen är väldigt svåra att jobba med och därför väljer andra orter för att etablera nya varuhus. Nu står i stället Eskilstuna på tur och inte Östersund.

Det ryktas om att flera stora kedjor som Dollarstore, Jysk och Willys vill utveckla sina verksamheter i stan med nya varuhus i Östersund, och därmed skapa nya arbetstillfällen i en krisande bransch där permitteringarna ökar för varje dag på grund av covid-19.

Men även de sägs vittna om obefintligt stöd från politikernas sida och får hela tiden nej på sina etableringsplaner.

Flera butikskedjor och markägare påstås vilja utveckla området kring Ica Maxi och fotbollsarenan med ny handel och restauranger, men politikerna har tydligen sagt nej till detta i flera år.

En levande arenastad som finns i de flesta större orter i Sverige, skulle vara väldigt utvecklande för Östersund.

Handelsutvecklare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel