Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dra inte ned på vård och omsorg

Först togs demensavdelningarna bort på äldreboenden. Sedan togs rehabiliteringsmöjligheten bort för dem som vårdas på sjukhus av svårare anledningar. Nu är det dags för trygghetsteamet. Allt ska läggas ut på hemtjänstens och äldreboendens personal.

Klart: Trygghetsteamet i Östersund upphör (15 februari)

Vart är vi på väg? Då måste alla inom dessa enheter utbildas för dessa vårdbehövande. Har själv erfarenhet då det gäller demenssjuka som funnits på vanligt boende. Kunskapen är inte tillfredsställande, bara ett fåtal kan hantera situationer som hela tiden uppstår.

Personalstyrkan har inte den tid som behövs vid all oro som hela tiden kräver lugn, och inte den stress som idag finns hos de anställda som har tidsbestämda besök för olika behov.

Då det gäller svårt sjuka eller till exempel benbrott måste kunskap finnas, annars är risken stor att dessa insatser slutar med att den drabbade aldrig kan rehabiliteras till ett normalt liv, eller att en som hjärtopereras dör av sviterna.

Tänk om och gör rätt med alla era neddragningar inom vård och omsorg.

En av alla som oroas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel