Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Drar regionen in på tjänstemän och chefer också?

Tom Silverklo, jag måste få fråga dig hur man i besparingstider jobbat i regionen med tjänstemän och chefer. Har man dragit in på dem, har man ändrat deras arbetsvillkor?

Debatt: Svar till läkarna från Tom Silverklo (C): Det är obekvämt när gamla sätt och strukturer förändras (11 augusti)

Det är lätt att bara prata om arbetande personal som är i direkt kontakt med dem som söker vård. Kanske ska chefer, tjänstemän också arbeta varannan helg, kvällar och nätter för att få en ökad förståelse för sjuksköterskornas och undersköterskornas vardag.

Det är alltid i ledet närmast klienterna det ska sparas, oftast aldrig i nästa led eller ledet ovanför detta.

Jag vill veta vilka förändringar som skett i dessa led och hur många ni sagt upp där? Eller hur många ni anställt i leden ovanför sjuksköterskorna och undersköterskorna?

Jag vet av egen erfarenhet hur påfrestande det är att jobba varannan helg även om jag inte jobbar inom regionen. Jag vet vilket slit det är att vara längst ner och man knappt får någon återhämtning och dessutom kan jag inte ens förstå hur man kan förändra deras lön.

Skäms på er!

Att dessutom skylla allt på föregående styre är på så låg nivå. Tänk till vad ditt styre vill, är det att öka klyftan ännu mer mellan arbetare och chefer.

Medborgare i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel