Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dumförklarad av Försäkringskassan

Att man ska vara frisk för att klara av att vara sjuk är ett känt begrepp, liksom att de som har serviceyrken har all rätt att ha dåliga dagar.

Men, den dåliga dagen får helt enkelt inte gå ut över andra människor, oavsett vilken serviceanrättning man företräder.

I detta fall är det en anställd på Försäkringskassan som inte hade en bra dag, eller kanske helt enkelt bör byta arbete.

När jag som sjuk kontaktar Försäkringskassan i ett, för mig relativt enkelt ärende, och blir avsnäst, dumförklarad och ifrågasatt, så gör det absolut inte mig friskare.

Jag, som inget hellre vill än att få vara frisk och att få jobba, men inte kan det för att jag är sjuk, sjuk, sjuk, föreslår en eller ett par veckors byte med denna person, och hoppas att den stackare som är frisk, och kan gå till sitt jobb, får sig en tankeställare och orkar bemöta de sjuka med vänlighet, respekt och proffsighet framöver.

Tror att jag tar mina absolut sista krafter och kryper till jobbet så att jag slipper ha med denna instans att göra. Det var nämligen inte första gången detta hände, och tyvärr tror jag att det inte var den sista heller.

Ta åt dig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel