Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ensamstående mamma: Jag har ingen som kan hjälpa mig

Jag är en ensam mamma som kämpar på med sjukdomar och ett barn i tonåren som har funktionsnedsättning. Det tar mycket energi i vår vardag att pussla ihop med alla hans behov.

Nu stundar ett sommarlov och en födelsedag med. En ensam grabb som bara har sin mamma, mycket kärlek från henne får han. Vi bakar tillsammans när jag får mitt lilla försörjningsstöd från kommunen varje månad.

Vi är en av många drabbade av Försäkringskassans uteblivna utbetalningar av omvårdnadsbidrag; det kan ju dröja innan det kommer.

Jag är nekad sjukersättning och är sjukskriven sedan många år. Epilepsi och en ständig huvudvärk och nacksmärta sedan en olycka. Ser dåligt, kan inte ordna glasögon heller, kan inte köpa kläder och födelsedagspresenter. Samhället i dag har verkligen rasat.

Hur ska framtiden bli? Hur ska barnen växa upp? Levde jag som tonåring i rena drömmen jämfört med min son?

Detta gör mig förkrossad. Har ingen som kan rycka in och rädda min situation, som kan hjälpa mig och säga att det ordnar sig, det kommer att bli bra. Jag har bara en och det är ju jag.

Ensam mamma i nöd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel