Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett gigantiskt misstag är på väg att ske

 
Planerna för Busstorget
Visa alla artiklar

Om det inom stadsplanerat område ska byggas en ny privat villa, eller byggas ut eller byggas om, så krävs det bygglov från kommunen. Och kommunen är då mycket noggranna, in i detalj, och följer upp många olika aspekter, bland annat hur omgivningen påverkas och vad grannar anser. Och detta med all rätt!

Men när busstorget ska byggas om – ett gigantiskt projekt som påverkar väldigt många invånare – överlåter man till Diös att göra i stort sett som man behagar. Utan hänsyn till Östersunds och medborgarnas bästa.

Uselt av politikerna att rösta för detta! Jag är inte emot förändringar – ser gärna att GIII:s torg förnyas – men det ska vara genomtänkta och kloka lösningar som ger både förbättrad funktion för medborgarna och estetiskt mer tilltalande.

Med ett gigantiskt betongfundament som dessutom lär bli hotell (sedan när lider redan befintliga Gamla Teatern och Hotell Östersund av överbokning?) så undrar jag vems ärenden man går? Dessutom finns det redan väldigt många tomma affärslokaler i centrum – ska det då byggas fler?

Det är ett gigantiskt misstag som är på väg att ske. Det allra dystraste är att man inte är förvånad. Så många provocerande dåliga politiska beslut som tagits i Östersund på senare år så är förtroendet i botten. Tyvärr.

T-Bone

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel