Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Få politiker har berikat världen med en innovation

Annons

Vi ska bli fossilfria det eller det datumet – 2030 eller kanske 2035? Välj själv.

Sverige ska vara ett föredöme. Vi ligger ju i framkant på allt. Det är i sig ett riktigt påstående, men... Det är vår industriproduktion som skapat kunskaper och produkter vi kan glädja oss åt och leva gott av. Inte politiker.

Den politiska enfaldighetseliten talar om framtidens energiframställning utan kunskap om hur morgondagens energiproduktion kan/ska utformas konkret, utifrån den verklighet vi lever i.

Framtida innovationer ska lösa problemen hör man miljöpartister skandera i munnen på varandra. Få politiker har berikat världen med en innovation.

Dagen energiproduktion med vatten och kärnkraft är resultat av decennier av forskning och produktutveckling.

Vattenkraft och kärnkraft produceras och transporteras i högspänningsnät. Spänningen ligger på 400 till 500 kW! Vindkraftverk kan inte kopplas till detta system. Vindkraft kan, när det blåser, producera regional strömförsörjning.

Bygg ut kärnkraftverken till den standard (för närvarande fjärde generationen) som kommer att kunna drivas med dagens rest-uran från våra nuvarande kärnkraftverk.

Slutligen, upphör vi med att köpa av den vansinniga överproduktionen av onödiga varor som vi ser överallt omkring oss, så är vårt egenproducerade klimatproblem ett minne blott

Göran Gastby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel