Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fel att asyllag gäller retroaktivt

Det talas vitt och brett om  behovet av att integrera invandrarna. Ett sätt sägs vara att lära dem hur det svenska samhället fungerar, hur lagstiftningen ser ut.

Är den svenska lagstiftningen något föredöme? Är den neutral?

Vi har i Sverige i dag tusentals asylsökande som kom hit under hösten 2015. När de kom hit rådde en lag som sa att permanenta uppehållstillstånd var norm, även om man klassades som alternativt skyddsbehövande.

Drygt ett halvår senare klubbade riksdagen igenom en betydligt hårdare asyllagstiftning. Det unika med den lagen var att den gällde retroaktivt. Den gällde alltså personer som redan bodde i landet. Nu utvisas personer på löpande band enligt en lag som inte ens var påtänkt när de kom hit.

Kan Sverige betraktas som rättssäkert? Vilka fler lagar kan man ändra retroaktivt?  Ska vi bötfällas för att vi kört 50 genom centrala Brunflo där det nu råder 40?

En lag ska inte kunna ändras retroaktivt!  Låt de asylsökande som väntat minst ett år på besked få stanna!

Sigbritt Herbert, Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel