Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel av Centern att kräva sänkta skatter

Centerpartiet går ut med att man skall sänka skatten. Vi är just nu inne i den största krisen som det moderna samhället varit med om. Vi behöver pengarna för att återupprätta samhällets krisberedskap inte att sänka skatterna.

Tyvärr så kör de borgerliga partierna fortfarande med sitt mantra om sänkta skatter och jobbskatteavdrag. Det är det minsta vi behöver just nu.

Privatiseringen har pågått i många decennier utan konsekvensanalys. Detta har lett till att krisberedskapen i Sverige har blivit obefintlig. Det finns inga reserver när det gäller skyddsutrustning, mat, medicin, drivmedel och annat.

Vi behöver pengar för att bygga upp samhället igen till det vi var så stolta över förut och det man kom till Sverige på studiebesök för att se. Detta tog man med sig till andra länder och införde medan vi i Sverige monterade ned detta i privatiseringsvågen.

Tyvärr så fattas visioner och nytänkande bland politiker och då speciellt Centerpartiet.

Vi behöver fortfarande bygga upp vården, skolan och polisen för att nämna några åtgärder. Den borgerligt styrda Region Jämtland fortsätter att försämra för personalen närmast patienterna medan antal byråkrater är fler än antalet läkare.

Det är bland tärande byråkraterna vi kan spara pengar och inte bland vårdpersonal. Men det är alltid lättare att spara hos någon annan än sig själv.

Björn Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel