Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Feriejobb behövs inte bara på sommarlovet

Det är oerhört viktigt att ungdomar får komma i kontakt med arbetsmarknaden tidigt och får testa på hur det är att jobba. I dag erbjuder Krokoms kommun feriejobb, på sommarlovet, till i första hand gymnasieungdomar.

Ett feriejobb ökar arbetsnätverk och ger personen erfarenheter och naturligtvis meriter som gör det lättare att söka jobb senare i livet.

Feriejobbet ger också en liten slant i plånboken och den unga får möjligheten att lära sig hur det går till att tjäna sina egna pengar.

Arbetsplatsen som tar emot en arbetande ungdom blir också en erfarenhet rikare och knyter eventuella framtida kontakter. Det är en win-win för alla inblandade.

Jämtlands Väl Krokom vill att Krokoms kommun ska erbjuda feriejobb på fler lov än endast sommarlovet. Vi vet att flera företagare i samarbete med kommunen skulle tacka ja till att ta hand om ungdomarna och ge dem arbetsuppgifter under andra säsonger än endast sommarsäsong.

Även kommunens verksamheter har många möjligheter att erbjuda feriejobb under fler tidpunkter än i dag.

Många ungdomar skulle tacka ja till att få möjligheten att arbeta under fler av sina lov och stärka sina möjligheter inför framtiden.

Jämtlands Väl Krokom

utvecklingsgruppen genom Lotta-Maria Höglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel