Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Flat inställning till grova överträdelser i Krokom

Med avsky tar jag som invånare och skattebetalare i Krokom del av nyheten att omsorgspersonal har misskött sitt uppdrag och smitit från jobbet. Hur länge har det kriminella och systematiska beteendet pågått?

De människor som är svagast i samhället har utsatts för svek till förmån för enskilda personers egen vinning. Man får dålig smak i munnen.

”Ledningen har inte fungerat på länge” – facket om fusket på gruppbostäder i Krokom (30 november)

När kommunens socialchef berättar om sina "hjältar" blir smaken värre och magen drar ihop sig. Vi ska se framåt och vända blad! Ska ingen behöva ta ansvar, är det sant? Vad sänder det för signal till övriga samhället - vårdtagare, barn, ungdomar, medborgare - ja till alla?

I vilket annat företag är det okej att stjäla utan att ställas till ansvar? Om du snattar en frukt eller godis, stjäl pengar från någon, så ansvarar du för ditt handlande. Så är vårt samhälle!

Hur kan kommunens tjänstemän ha en så flat hållning till grova överträdelser? Finns ingen etik, moral eller krav på uppförande inom kommunens verksamhet? En anställd har ingått ett avtal om att göra ett jobb mot en viss ersättning. Då är det väl ett avtalsbrott, stöld och trolöshet mot huvudman om man fuskar och kvitterar ut lön utan att ha utfört jobbet?!

Efter fusket med arbetstider i Krokom – bemanningen på gruppbostäderna ses över (1 december) 

Kommunledningen behöver vara glasklar och tydlig med vad som gäller! Varför dessa silkesvantar och hur drar man gränser i framtiden?

Dagens hjältar är de timvikarier som haft civilkurage och mod att lyfta upp dessa missförhållanden i dagens ljus. Det är inte enkelt och självklart när man är långt ner i hierarkin.

Morrmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel