Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flytta inte årskurs 6 från Aspås till Nyheden

Annons

I december beslöt barn- och utbildningsnämnden att flytta de elever som börjar årskurs 6 höstterminen 2020 från Aspås skola till Nyhedens skola i Krokom.

Aspås skola har länge varit trångbodd och man har efterfrågat utbyggnad eller andra åtgärder för att lösa problemet. Nämnden har inte lyssnat till de behov som funnits och inte heller gjort någon vidare utvärdering eller planering.

Man har valt att släcka en brand i stället för att lyssna till skolans, personalens och elevernas behov. Man har inte lyssnat till förslagen för att lösa situationen. Att svara att man lyssnat till personalens rop om trångboddhet visar på att ingenting hänt under en femårsperiod.

Så varför komma med ett beslut i december då vi har knappt en termin på oss att förbereda elever på en flytt? Dessutom gäller trångboddheten i första hand fritids behov av lokaler.

Aspås skola är en trygg miljö för elever och personal. Det är en skola som visat mycket bra resultat i både idrott och kärnämnen. Elever som slutat åk 6 har kommit väl förberedda till högstadiet både mognadsmässigt och med bra betyg att bygga vidare på.

Att flytta dessa elever till en högstadieskola redan i åk 6 känns inte bra då klassen blir större, får en ny lärare och det tar minst en termin innan eleverna lärt känna varandra och de nya rutinerna.

Elever på skolan har räknat ut antal kvadratmeter per elev samt i vilka klassrum vardera klass kan husera. Samtliga elever får plats, och att ett enda klassrum frigörs om de flyttas till Nyheden gör ingen skillnad utrymmesmässigt.

Nämnden borde ha en dialog med föräldrarna om en lösning innan ett nytt beslut tas.

Ulrika Wassberg, Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel