Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Föräldrar: Stäng inte Fjällbyns gymnasieskola!

I åratal har elever stannat hemma från skolor runt omkring i landet. De stannar hemma därför att de inte passar in i skolan och därför att skolmiljön inte är bra för dem. Men allra mest stannar de hemma därför att det är möjligt för dem att stanna hemma. 

Trots studieplaner, åtgärdsprogram, betygskataloger, behöriga lärare, papper och pärmar i ordning, förmår vare sig skolorna eller skolinspektionen hemmasittarna att gå tillbaka till sina skolor. 

Några få elever har haft tur. De kom till Fjällbyns gymnasieskola, där de fick lära sig att vara bland folk igen. Ibland gick det lång tid, många månader, innan de tog steget ut i gemenskapen, ibland räckte det med en tur på fjället för att skaffa nya vänner och bryta ett mångårigt destruktivt mönster.

Läs mer: Fjällbyns gymnasieskola i Funäsdalen stängs av Skolinspektionen – beslutet kommer att överklagas (5 mars)

Fjällbyns gymnasieskola är en skola för högfungerande autister, Aspergare. Eftersom eleverna inte är som alla andra elever, är inte skolan som alla andra skolor.

Vi, föräldrar till nya och gamla elever, vädjar: Stäng inte skolan utan att först ta reda på varför det inte finns några hemmasittare i Fjällbyns gymnasieskola!

Clara Witthoff, Georg Witthoff, Jonas Svensson, Jenny Millander, Erika Jägers, Steijn Voets

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel