Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Förbjud parfymerade tvättmedel i tvättstugor

Annons

Människor har i dag allergier av olika slag, bland annat lider många av dofter som sprids på allehanda sätt. Ett av dessa är de som genom parfymerade tvätt- och sköljmedel sprids via tvättmaskiner i allmännyttans och privata hyresfastigheters tvättstugor.

Genom att många, kanske de flesta, använder sig av dessa parfymerade rengöringsmedel blir allergikänsliga personer drabbade, och det kan för dessa känsliga människor bli näst intill omöjligt att nyttja tvättmaskin och torktumlare då dofterna stannar kvar.

Dessutom sprids dofterna ofta till utomhusomgivningen via ventilationer,vilket ökar på irritationen.

Det kan inte vara svårt för fastighetsägare att förbjuda parfymerade tvätt- och sköljmedel i tvättstugor, med tanke på alla hyresgästers rättighet att kunna tvätta utan allergiframkallande medel som fastnar i tvätten.

Reningsverken skulle säkert må bättre av att inte behöva ta emot alla onödiga kemikalier som ingår i parfymerade tvätt- och sköljmedel. Lika med tvättutrustningar som kladdas igen.

Den här saken borde väl vara något för allergiförbund och hälsomyndigheter att ta tag i. Till gagn för människor och miljö. Eller?

Johnny Åkerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons