Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fördöm Turkiets angrepp!

Flygbombningar och markinvasion från den turkiska sidan är riktad mot främst kurderna i regionen Afrin i norra sidan av Syrien nära gränsen mot Turkiet. Afrin-området befriades från IS-terroristerna för en tid sen av kurdiska YPG-milisens marksoldater. 

Nu har alltså Turkiet, ett av Nato:s medlemsländer, gått in med ett angrepp mot YPG i Syrien. Civila människor har rapporterats döda.

Afrinområdet har tidigare varit en viktig korridor från den turkiska sidan till det IS-dominerade Afrin med införsel av vapen och ammunition till IS styrkor. 

Vi uppmanar till att alla fördömer detta angrepp i norra Syrien och mot kurderna som folkgrupp! Och vi kräver att Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) klart och tydligt tar avstånd från den högerextrema Erdoğanregeringens politik i Turkiet som ytterligare kan leda till ännu mera krig och lidande för människorna !

Sture Marklund (V), Ås

Nehro Mostafaee (V), Ås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel