Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förmögenhetsskatt allvarligt hot mot svenskt företagande

Finansministern har tillsammans med några andra socialdemokrater föreslagit ett återinförande av förmögenhetsskatten. Finansministern riktar med detta ett oerhört allvarligt hot mot svenskt företagsägande och entreprenörskap.

När förmögenhetsskatten avskaffades inbringade den relativt blygsamma skatteintäkter motsvarande 2,0 promille av BNP men skapade enorma problem. Runt om i världen är det få länder som har kvar denna skadliga skatt. Det finns många anledningar till det.

Förmögenhetsskatten gjorde att företagare och investeringskapital lämnade landet och all erfarenhet och forskning visar att det gör skillnad vem som äger företag och var de bor.

Framgångsrika företagare som fortsätter att investera i Sverige skapar fler företag och nya jobb. En god utveckling som nu hotas av finansministerns förslag.

Ta omedelbart tillbaka alla planer på en ny förmögenhetsskatt.

Bertil Wahlström, bokförläggare och entreprenör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel