Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Försenad bredbandsutbyggnad får oss att lämna Funäsdalen

Angående bredbandsutbyggnad i Funäsdalen: Snart är måttet rågat. Verkar som att den bofasta befolkningen hamnat på undantag till förmån för fritidsboende.

När det gäller Åkervägen så skulle arbetet med fiber ha påbörjats i höstas, men sköts upp för att den ende som fått förfrågan för grävning inte har tid! Normalt begär man in minst tre anbud. Förutsätter att det sker en normal anbudsförfrågan och inte nåt flummigt löpande arbete.

Konsekvensen av denna försening är att kommunen kommer att förlora minst fyra skattebetalare (min familj) som kommer att flytta till Östersund där det finns andra prioriteringar för kommuninnevånarna än i Härjedalen.

Se bara på Jämtkraft som sålde sin bredbandsverksamhet eftersom de inte hade rätt kompetens. Men nu är det Härjeåns som är i Härjedalen och tror att de har kompetensen. Det är som att svära i kyrkan.

Nu kommer villan på Åkervägen att betraktas som fritidshus, varför fiber kanske redan installeras i morgon eller redan är installerat igår!

Eftersom jag sysslar en hel del med day trading som komplement till pensionen är det viktigt med en snabb uppkoppling till börsen.

John Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel