Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fråga till S: Varför säger ni nej till kristna friskolor?

Jag vill egentligen inte argumentera för kristna friskolor, men vill se ärlighet i argumentationen emot dessa. Därför vill jag ha ett tydligt svar från de jämtländska riksdagsledamöterna Kalle Olsson (S) och Ann-Caren Sätherberg (S): Varför säger ni nej till kristna friskolor?

DEBATT: S: Vi säger nej till religiösa friskolor (16 mars) 

Förklara på vad sätt dessa skolor polariserar samhället och skapar isolerade öar. Förklara också vilken grund ni har för er antydan att de kristna friskolorna inte är jämställda och att de saknar vetenskaplig grund. Stöder ni er på någon forskning; har ni alltså själva en vetenskaplig grund för ert inlägg? Eller ger ni endast uttryck för traditionella och ovetenskapliga fördomar?

Utifrån min personliga erfarenhet törs jag hävda att kyrkorna i allmänhet är betydligt bättre på integration än vad de politiska partierna, inklusive S är.

Kenneth Hermansson, pensionerad folkhögskolelärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel