Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ge arbetsgruppen för Litsbacken mer tid!

När Initiativet Litsbacken inom kort ska presentera en långsiktig plan med en 15-årsbudget för fortsatt drift av backen, fick man ursprungligen mindre än en månad på sig att göra ett jättejobb.

Tidsramen sattes av kommunens styrande rödgröna majoritet med Socialdemokraterna i spetsen. Därmed tvingar man arbetsgruppen, som gör en imponerande insats för att rädda backen från nedläggning, att göra något man själv misslyckats med under tio år!

Redan 2008 stod det klart att Litsbacken skulle rustas upp och Ladängsbacken på Frösön dammas av.  Litsbacken skulle säkras med snökanoner och en ny pistmaskin. Pengar för detta avsattes i kommunens flerårsbudget.

Under 2014 började andra signaler komma. Satsningarna på alpina anläggningar skulle bara göras i stan ansåg den rödgröna majoriteten och hänvisade till ekonomin. Det här fick oss i Lits-Häggenås Centerpartiavdelning att agera för Litsbacken i politiska styrelser och nämnder.

För ett år sedan bröt socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister överenskommelsen om investeringsbudgeten. Men nedläggningen av Litsbacken är inte en ekonomisk fråga. Östersunds kommun går med överskott. Därför har Centern som enda politiska parti satt av pengar i vår budget för 2018 för fortsatt drift av Litsbacken.

Att som politiker tillmötesgå det breda folkliga engagemanget i Litsbygden är ett krav, tycker vi. 1 000 personer som engagerar sig i en bygd med cirka 3 000 invånare kan inte ha fel! Centern kräver därför att arbetsgruppen Initiativet Litsbacken ska ges rimlig tid och möjligheter att utveckla sitt intressanta koncept där man till tillsammans med kommunen vill driva och utveckla Litsbacken långsiktigt.

Centerpartiet i Lit

Per Ericsson, Nyby, Magnus Andersson, Korsta

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel