Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge oss en idrottshall i Dvärsätt!

Annons

Vi har idrott två dagar i veckan. Då måste vi åka buss fyra gånger i veckan. På vår skola i Dvärsätt har vi ingen idrottshall, eller jo, vi har en idrottshall, men den är pytteliten och alltid upptagen av träningsskolan, ettorna eller fritids. Därför måste vi åka buss till en annan skola för att ha idrott.

Det tar mycket tid av idrotten eftersom vi bara har 40 minuter per lektion och vissa tar tid på sig i omklädningsrummet och ibland så brukar bussen vara sen också. Det gör att vi oftast får typ en halvtimmes idrott. Majoriteten av alla elever tycker det skulle vara bra med en egen idrottshall.

Det kostar säkert mer att alla ska åka buss flera gånger i veckan än att bygga en bra idrottshall. Det blir rätt dyrt med alla bussar från våren till vintern och dessutom så brukar många bli åksjuka eller få ont i huvudet. Då kan de inte vara med på gympan heller, vilket i sin tur leder till att barnen blir trötta och slöa. Vill ni verkligen att barnen ska må illa varje vecka?

Vi har bara idrott tisdag och torsdag och på en dag ska man då hinna med att ha idrott med över 30 elever på typ 40 minuter. Det är många som tycker att idrotten är tråkig bara för att vi delar den med en annan klass. De flesta känner sig inte lika bekväma och vill ibland inte ens vara med på lektionerna och det blir nästan alltid ojämna lag. Därför känner många att idrotten är dålig. Är det inte meningen att idrott ska vara kul?

Sammanfattningsvis så anser jag att det vore bäst att bygga en egen gympasal på skolan.

Fotbollsspelaren från 6:an i Dvärsätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel