Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gillar inte Stadsbussarna oss bussresenärer från Lugnvik?

Gillar inte Stadsbussarna Nettbuss oss bussresenärer från Lugnvik?

Svar från Stadsbussarna: För några blir det sämre – för andra blir det bättre (5 januari)

Varför hade inte 2:an kunnat gå till Brittsbo och 6:an till Sollidenområdet?

Jag begriper inte att vi inte får använda busskurerna Färgargränd, Kopparslagargränd och Pumpmakargränd när bussen kommer från Brittsbo in mot stan. De som vill kan ju åka till Brittsbo och sitta på bussen i tio minuter medan den laddar, och sedan komma närmare hem. De flesta äldre har seniorkortet och vi har rätt att åka bussen hela dagen om vi vill.

Ni tänker inte på de äldre som bor i höghusen som går med rullator eller kryckor, de tar sig inte ner till bussgatan utan har klivit på vid ovanstående hållplatser.  

De nya hållplatserna nere på bussgatan är dessutom riktigt trafikfarliga. Finns inga trottoarer och busskurer, vid halka kan bussen köra in i oss som står och väntar, vi är helt oskyddade. Det är högt att ta sig på bussen; det finns inget positivt att nämna.

Bussresenärer som jag har pratat med är alla mycket upprörda. Ni har inte gått ut med rak information utan i stället undvikit information.

Starka protester mot nedlagada busshållplatser i Lugnvik – Ingabritt: ”Det är helt vansinnigt” (1 januari)

Turlistan har ni också förstört och sedan även gjort vissa justeringar, dock ej till det bättre för oss bussresenärer. Hade det inte passat bra att åter köra förbi de nu indragna busshållplatserna? 

När bussarna kommer från Torvalla till centrum är de sena och fullproppade med passagerare. En dag sa en kvinnlig chaufför till oss att vi skulle skynda oss att kliva på bussen. Många kör som idioter mot Lugnvik.

Jag är helt säker på att de skulle gå fortare att ta upp folk på de nedlagda busshållplatserna i stället för att köra tillbaka på bussgatan, där de ska möta någon buss.

Skärp er och skäms för ert dåliga beslut. Jag är upprörd och förbannad!

Mona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel