Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör en bättre höjning av pensionerna

"Det måtte f-n vara teaterdirektör". I det gamla ordstävet vill jag byta ut ordet "teaterdirektör" mot "pensionär".

Nu lovar regeringen att pensionärerna ska få cirka 400 kronor netto mer i plånboken per månad. Sedan höjer Telia avgiften med 70 procent för pappersfakturor och den fasta avgiften med 165 kronor, väl medvetna att många pensionärer inte behärskar den moderna datortekniken liksom många med någon form av psykiskt funktionshinder.

Vi bilister får också en ekonomisk käftsmäll då fordonsskatten för till exempel en ny Volvo blir 4 473 kronor per år och annan Volvomodell till 6 511 kronor.

Samtidigt vill man få bort gamla bilar från vägarna, men en ny elbil kostar mellan 300 000 och 400 000 kronor, alltså inget för en pensionär! Nåväl, vi boende i glesbygd får ett avdrag med 32 kronor per månad på fordonsskatten. Detta avdrag har aldrig höjts mig veterligt.

Sedan slopade man avdragsrätten för privat pensionssparande och höjer skatten för bland annat sparande i kapitalförsäkringar. Denna skatt kommer naturligtvis att höjas allt mer med åren. Sedan höjs bensinskatten, hemtjänstavgifter, hyror, medicinpriser, avgiften för en nyhetstidning etcetera.

Men pensionärerna får som sagt cirka 400 kronor mer per månad. Hurra! Minska i stället kostnaderna för massinvandringen och ge pensionärerna en bättre höjning, de har under sina liv slitit och betalat skatter och de flesta har på gamla dagar diverse krämpor.

Ingegärd Fjällgärde (SD)

Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel