Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör en opinionsundersökning om Storsjö Strand och busstorget

Jag är en av slumpmässigt utvalda personer över 65 år som fått delta i en enkätundersökning om samhällsfrågor i Östersunds kommun.

Den bestod av 50 frågor om förutsättningar för ett aktivt och hälsosamt liv för oss äldre i kommunen. Frågeställningarna berör utemiljöer, transporter, bostäder, social gemenskap med mera.

Det är bra att man får lämna synpunkter på detta. Emellertid saknar jag två för mig ännu viktigare frågor, nämligen hur jag som medborgare ser på kommunens planer att bebygga busstorget och Storsjö Strand. En sådan enkätundersökning borde ställas till ett urval av myndiga kommuninnevånare!

Som bakgrund till synpunkter på vidare bebyggelse nedanför järnvägen vid Storsjön, bör man undersöka vad vi tycker om den nya bebyggelsen vid Storsjö Strand. Husens höjd, färgsättning, arkitektur etcetera.

Särskilt vår uppfattning om bevarande av sjöutsikten från Stora kyrkan och Österängsparken måste vara en viktig fråga för kommunledningen. Där har tyvärr inte, varken lokalpressen eller våra politiska partier, vågat positionera sig!

Frågor beträffande busstorget bör gälla placeringen av resecentrum samt byggnadens utformning (traditionell, modern, futuristisk, höjd, färgsättning) och innehåll.

Jag har just lyssnat till fina tal vid vårt nationaldagsfirande från Ovikens gamla kyrka och Skansen på Youtube och tv. Båda dessa talare prisade Sverige för transparenta, demokratiska processer där alla får vara med att skapa det samhälle vi vill ha. Därför bör kommunen genomföra en opinionsundersökning.

De lokala politiska partierna bör visa vad ni står för! Min uppfattning väger lätt, men jag sympatiserar med de socialdemokratiska kvinnorna som vill behålla utsikten från kyrkan. Ni får min röst i nästa kommunalval!

Bengt Landervik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel