Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör något åt oväsendet!

Får man tåla lite oväsen om man bor centralt? För 20 år sedan fanns det områden i stadskärnan där ”onödig” fordonstrafik var förbjuden mellan 22 och 06, reglerat via tydliga förbudsskyltar.

Även om detta förbud säkert skapade irritation för vissa var syftet att minska onödigt buller i stadskärnan. Oklart om det var anpassningen mot EU eller om förbudet var för kostsamt att tillse efterlevnad av, som gjorde att det avskaffades.

Numera tycks man förlita sig helt till exempelvis ”ordningsregler för onödig och störande körning i bostadsbebyggelse” för att uppnå samma sak, men i praktiken är detta tandlöst då risken att åka dit för denna förseelse verkar minimal.

Jag vill påstå att numera passeras gränsen ofta för lite oväsen i och med buskörning med (olagligt) modifierade ljuddämpare och spelande av hög musik utan respekt för andra under dygnets tysta timmar.

Dags att göra något åt detta nu!

P.N.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel