Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör något åt spökhusen i Ragunda!

Det finns många spökhus i Ragunda kommun. Ett antal villor med vattenskador är övergivna av ägarna. Elen har stängts av på grund av obetalda räkningar, sedan har vattenrör och element frusit sönder. Ägarna har flyttat och lämnat husen som de är, med mögelskadade möbler och inredning.

Från en villa har det kastats ut möbler och tv med mera på gräsmattan. De är övervuxna av gräs och buskar och det står en skrotbil mitt i all bråte.

En villa har stått tom så länge att häcken vuxit ut mot vägen och skymmer sikten i korsningen. Brevlådan har vuxit in i häcken. Det finns säkert råttor och annan ohyra där.

Måste vi andra som vill ha det fint finna oss i detta? Ragunda kommun verkar inte bry sig om att delge dessa ägare om beslut om rivning och städning. Tomtägaren har ju ansvaret.

På andra ställen delges ägarna att de måste riva och städa inom en viss tid, annars gör kommunen det och skickar räkningen till ägarna. Betalar de inte går räkningen till kronofogden för utmätning.

Dags att sätta hårt mot hårt!

Less på skiten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel