Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör något åt trafiken på Genvägen!

Är 70 är det nya 40? Då är det inte någon ålder som avses,  utan det gäller hastigheten på en av Östersunds mest trafikerade gator, Genvägen, som numera är stadens nya fartsträcka. De enda förare som respekterar hastighetsbegränsningen på Genvägen är de så kallade epa-traktorerna, all heder till er!

Trafiken har ökat konstant, det är nu mycket stora miljöproblem, buller, smuts, och avgaser,  problem som påtalats för kommunens tjänstemän och trafikplanerare sedan länge, men hittills utan resultat. Mycket tung trafik, bland annat från Schenker, Reaxcer och andra åkerier passerar igenom bostadsområdet Karlslund. Detta är helt oacceptabelt och en förändring måste ske.

Det krävs även bättre skyltning där det framgår vilken hastighet som är max, samt att övergångsställena vid ÖSK-vägen och Eriksbergsvägen skyltas om och görs mycket tydligare. Önskvärt är att ordna vägbulor vid dessa övergångar, lika de som finns vid korsningen Frösövägen-Trädgårdsvägen vid Coop, Frösön (bild nedan).

Dessa två övergångsställen är livsfarliga passager för alla gångtrafikanter och cyklister, då inga eller ytterst få förare stannar här för att ge företräde.

De enkla åtgärderna med fler vägbulor/farthinder skulle även få ner trafikrytmen väsentligt och förhoppningsvis få alla tunga transporter att välja en alternativ färdväg så det blir en drägligare boendemiljö i området.

Gör något åt den farliga och mycket tråkiga trafiksituationen på Genvägen snarast!

Babsan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel