Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hade vi haft kvar vår arbetsmodell hade vårdpersonal stannat kvar

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Region Jämtland Härjedalen har svårt med semestrarna under sommaren. Hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist skyller på coronapandemin.

Hon verkar ha glömt vad som hände i februari innan corona kom till regionen. Jag kan påminna er som glömt. Vårdpersonal sa upp sig eftersom ledningen tyckte att vi kunde jobba fler timmar gratis: De skulle effektivisera verksamheten eftersom vi enligt ledningen var överbemannade.

Personal slutar nu till sommaren, mitt i rådande pandemi. Hade Maria Söderkvist, med ledning, haft kvar vår arbetsmodell är vi många som hade stannat kvar, speciellt med tanke på rådande läge. Då kunde även mina kolleger ha större chans att få sommarsemester och bristen på personal hade inte varit lika illa.

Jag hoppas att ledningen på Östersunds sjukhus och i regionen tänker om efter denna pandemi, att de inser vikten av att ha fast personal som stannar.

Sedan undrar jag också; Maria Söderkvist har flera gånger tidigare sagt att hon kan dra upp ärmarna och hjälpa till på golvet. Var är hon nu?

Kan hon skjuta upp sin semester till december för att låta en sliten sjuksköterska på golvet få den otroligt viktiga semestern? Eller är vi inte lika mycket värda?

Sjuksköterska på Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel