Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hallström: Vi fick inga rabatter (med svar från ÖP:s chefredaktör)

ÖP stod för förra veckans scoop. Hallströms AB har fått rabatt med anledning av att Nils Åke Hallström ingår i ÖFK:s styrelse! Rabatten påstås uppgå till 60 000 kronor.

Avslöjar: Styrelseledamöter i ÖFK fick rabatterade sponsoravtal med privata bolag (15 februari)

Det stämmer inte: våra skriftliga avtal (som nu blir offentliga) innefattar ett paket på 275 000 och som har gällt de senaste fyra åren. Vilket också är den summa vi betalat. I de fakturor vi fått finns inga rabatter.

Det är knappast så att ÖFK:s marknadsvärde har stärkts efter alla turer med Daniel Kindberg. Vi har inget avtal om andra summor.

Beslut i styrelsen? Har aldrig diskuterats, det finns offentliga protokoll som bara att läsa så är den saken utagerad. Utöver denna summa har vi köpt aktier för 500 000 kronor, lånat ut 500 000 till 3,5 procents ränta och dessutom bistått med korta tillfälliga lån utan ränta. Detta har Hallströms gjort under min tid i styrelsen.

Enligt ÖP har vi blivit skyldiga pengar! Tillsammans med mina medbrottslingar cirka 600 000 kronor. Mina medbrottslingar har precis som jag lagt hundratals ideella timmar i ÖFK:s organisation, vi har  överhuvudtaget ingen ekonomisk vinning av vår sponsring. Det blir inget hack i vår försäljning om sponsringen upphör. Vi sponsorer behöver inte ÖFK, men ÖFK behöver oss.

Att lägga så mycket pengar och tid på en och samma idrott (det finns andra idrotter som behöver pengar) och sedan bli uthängd och kritiserad offentligt av den tidning som borde stötta oss.

Underförstått har vi också fått kritik för att vi bytte ut den gamla styrelsen! Deras facit för de två åren före oss var ett minusresultat på över 100 miljoner! Nu går vi mot ett förmodat plusresultat på några miljoner. Men det är en positiv nyhet så det är knappast aktuellt för er att skriva om.

Nils Å. Hallström

P.S Fick en rejäl rabatt av Bonnier news local senast, ska vi bokföra det som en skuld?

- - - - -

Svar direkt från ÖP:s chefredaktör:

Vad Nils Å. Hallström menar med att han tycker ÖP borde stötta ÖFK är oklart. Vår roll är inte att stå i den okritiska hejarklacken.

ÖFK har vid ett flertal tillfällen bett fansen om bidrag och företag om sponsorstöd för att rädda klubbens ekonomi. Vilka pengar som insamlingarna ger och hur de används har högt allmänt intresse att redovisa. Faktum kvarstår att ÖP kunde avslöja hur flera styrelseledamöters företag fått rabatterade sponsorpaket vilket även visar sig i ÖFK:s egen årsrapport till medlemmarna.

Jämförelsen med ÖP:s ägare haltar rejält. Nils Å. Hallström sitter varken i styrelse eller ledning för Bonnier news local.

Hans Lindeberg, chefredaktör Östersunds-Posten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel