Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Halsbrytande utvisning

Masoud Leo, en välutbildad och mycket språkkunnig ung man och skattebetalare, hotas nu av utvisning för att någon av statens paragrafryttare hittat en liten miss i ett anställningsförfarande. Masoud har jobbat på Grevåkersskolan i sex år och erbjöds nu en fast anställning. Där gick något fel, tjänsten var tydligen inte utlyst på rätt sätt.

Hur tänker då en sann paragrafryttare? Utvisa en person som få bästa vitsord och som alla berörda önskar på den tjänst han har erbjudits. Ska vi verkligen kasta ut en verksam skattebetalare, alltså en person som bidrar till vårt samhälle?

Jag kan inte låta bli att jämföra med den man som dömdes för att ha anlagt branden på Grytans flyktingförläggning. Han dömdes till fängelse och utvisning och det låter väl som en rimligt påföljd. Hovrätten såg dock förmildrande på fallet, sänkte strafftiden och upphävde utvisningen. 

Vårt samhälle tycks göra totalt halsbrytande prioriteringar - kasta ut de som sköter sig och ta hand om dem som inte gör det. Om denna praxis får fortgå, vad får vi då för samhälle?  Ja, det kan åtminstone vi, som anser att vi har lite sunt bondförnuft i skallen, räkna ut. Men hur är det med våra paragrafryttarbyråkrater?

 Jarl Gnäsrot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel