Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Handelsbanken borde skära ned i storstäderna i stället

När det gäller alla dessa stora företag som ska skära ned, i detta fall Handelsbanken: Varför ser de inte över i de stora städerna i första hand? De borde ha ett antal anställda som inte behövs då det mesta enligt vd:n sköts elektroniskt.

Bara i Stockholm sitter det väl 200–300 anställda i en gigantisk byggnad som säkert har en enorm hyra.

Utöver huvudkontoret så har säkert Stockholm, Göteborg och Malmö säkerligen ett antal mindre kontor, även dessa med ett högt antal anställda som egentligen inte behövs.

Nejdå, dessa ska vara kvar och de bestämmer sig för att lägga ner några enstaka kontor i de mindre städerna där det oftast bara finns ett kontor.

Min undran är varför Handelsbanken inte ser över situationen i storstäderna i stället. Där finns ett antal miljoner att spara.

Minska antalet anställda, flytta till mindre och billigare lokaler. I detta läget kan de mindre städernas kontor få vara kvar i större utsträckning.

En vacker dag kommer kontanterna att komma tillbaka som med allt annat som plockats bort av myndigheter. Då får bankerna problem igen eftersom de måste börja bygga banker igen.

Nej! Se över egna personalkostnader och driftkostnader i storstäderna med flera bankkontor innan ni säger att landsbygd och mindre städer ska bli av med sina.

HL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel