Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har fallit svårt flera gånger – ändå får jag inte färdtjänst hem

Region Jämtland Härjedalen och Länstrafiken har slutligen beviljat mig färdtjänst, men enbart från hemmet till närmaste busshållplats.

Hemresa beviljas inte. Man anser tydligen att resandet underlättas om man har packning.

I beslutet har avslaget motiverats med att jag erhåller hjälp av busschaufförer och resenärer för att kunna resa. Färdtjänstbrukare ska dock inte vara beroende av utomståendes hjälp för att kunna resa, vilket också torde framgå av relevant lagstiftning.

Vid flera tillfällen har jag fallit svårt på väg till busshållplatser. Den 22 maj förlorade jag medvetandet på väg till buss med avgångstid 18.45 till Ås. Föll svårt och slog huvudet i asfalt. Erhöll svår hjärnskakning.

Busschauffören och några medhjälpare lyfte upp mig på bussen. En anhörig till mig upplyste om att busschauffören följde mig hem, vilket jag ej var medveten om.

I avslagsbeslutet har kraftig faktaförvrängning eller direkta lögner skett vad jag yttrat i utredning.

Kanske borde man inte fråga ”Vart är vi på väg?” utan ”Var har vi hamnat?”.

Genom årens lopp har man kunnat läsa om illa behandling av färdtjänstberoende och samhällsstöd i övrigt.

Kanske har antalet studieresor minskat? De som beslutat i detta fall kanske är bättre skickade att handlägga frågor om bilism?

Sture Nordlander, Ås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel